Historiek en

Overname Mobile Vikings door Proximus Groep goedgekeurd

Mobile vikings

Mobile Vikings sluit na zes jaar een succesvol hoofdstuk af binnen DPG Media. Dankzij de overname door Proximus krijgt Mobile Vikings toegang tot de nieuwste technologieën en ligt de weg open om innoverende producten en diensten te creëren voor hun ‘Vikings’.

DPG Media lanceert verzekeringssite Independer nu ook in België

Independer

DPG Media lanceert Independer.be als onafhankelijke online verzekeringsmakelaar in België. Particulieren kunnen op de site de voor hen meest voordelige autoverzekering afsluiten nadat ze prijzen en dekkingen hebben vergeleken. Independer.be heeft de ambitie de Belgische verzekeringsmarkt transparanter en toegankelijker te maken voor elke consument.

 

Streamz, het nieuwe streamingplatform van DPG Media en Telenet gaat van start. Iedereen kan sinds 14 september op het nieuwe platform terecht voor een uitgebreid aanbod van zowel nieuwe Vlaamse series als klassiekers van eigen bodem, docu’s, een kidszone en de strafste internationale films en reeksen. Het lokale aanbod wordt verder aangevuld met een grote catagolus van DPG Media, SBS en VRT.

Familiezender wordt familie van zenders

VTM kleurt je dag

Familiezender VTM breidt in 2020 uit tot een familie van zenders: VTM 2, VTM 3 en VTM 4.

VTM blijft gaan voor sterk familie-entertainment, VTM 2 zet in op pittige reality, lokaal en internationaal, VTM 3 zorgt elke dag voor een topfilm gecombineerd met series en sitcoms, VTM 4 gaat voluit voor actie en classics. De nieuwe VTM-zenders vervangen de vorige zenders Q2, Vitaya en CAZ. 

De iconische baseline ‘VTM kleurt je dag’ past als gegoten bij deze kleurrijke familie.

 

VTM GOLD

In 2020 wordt de nieuwe seriezender CAZ 2 gelanceerd. Na een naamswijziging is het merk vandaag gekend als VTM GOLD en brengt elke dag de ‘golden oldies’ uit de rijke VTM-geschiedenis op het scherm, programma’s die tot op de dag van vandaag nog altijd erg populair zijn bij de kijkers. Van fictiereeksen zoals Ons Geluk en Diamant over sitcoms zoals Bompa en Nonkel Jef tot de meest legendarische entertainmentprogramma’s van toen zoals Het Mooiste Moment, De Planckaerts of Wie Ben Ik?.

VTM KIDS en VTM KIDS JR smelten samen tot één lineaire zender: VTM KIDS.

 

 

VTM NIEUWS live vanuit Antwerpen

VTM NIEUWS

Met de uitzending van het eerste VTM NIEUWS op 3 februari 2020 vanuit Antwerpen is de grootste verhuisoperatie uit de geschiedenis van het bedrijf een feit. Alle nieuwsredacties werken vanaf nu samen als News City. Ook het hoofdkantoor en alle ondersteunende diensten krijgen een plaats in het opvallende gebouw op het Mediaplein. 

100% digitaal: rockzender Willy

Willy

Deze nieuwkomer is een buitenbeentje in het radiolandschap: digital only station èn een rockzender pur sang. Willy knalt via elk digitaal kanaal, ook via DAB+  en draait de volumeknop graag wat hoger voor de beste rockplaten van het heelal.

VTM GO gaat online

VTM GO

Met deze app en site biedt DPG Media de kijker een gratis online videoplatform met een combinatie van Vlaamse programma's, internationale topseries en een aparte kidswereld. Live en uitgesteld kijken en series bingewatchen: in alle behoeften van de kijker wordt voorzien. In het eerste jaar  zorgen zo’n 500.000 kijkers elke maand voor meer dan 11,5 miljoen views.

 

Nieuw verhaal DPG: Media

DPG Media Gebouw

Nieuw verhaal: DPG Media
De Persgroep - eigenaar van de Persgroep Publishing - wordt ook de enige aandeelhouder van MEDIALAAN. In 2019 fusioneren de twee bedrijven onder de naam DPG Media. 

Binnen DPG Media wordt News City opgericht, een samenwerkingsverband tussen Het Laatste Nieuws, VTM NIEUWS en de magazines. News City brengt de redacties letterlijk samen onder één dak in het nieuwe gebouw in Antwerpen. In het najaar vindt de grootste verhuisoperatie uit de geschiedenis van het bedrijf plaats en nemen honderden journalisten hun intrek op het Mediaplein. 

 

VTM KIDS

In 2018 maken VTMKZOOM en KADET plaats voor een nieuw merk op kindermaat: VTM KIDS. 

VTM KIDS brengt dagelijks nieuwe én vertrouwde programma’s op televisie en digitale platformen. Onze jongste kijkers kunnen bij VTM KIDS terecht voor videocontent van eigen bodem, gekende VTM-programma's op kindermaat én internationale succesprogramma's. 

2015 - 2018

Sfeerbeeld magazines flatlay

In deze periode investeert de Persgroep Publishing in enkele sterke merken. Het bedrijf zet vooral in op de tijdschriftenmarkt en neemt onder meer HUMO, Story, TeVe-Blad en Primo over.

Sfeerbeeld Mobile Vikings

In 2016 transformeert de voormalige mannenzender Acht tot CAZ.

Met de virtuele netwerkoperator Mobile Vikings komt er bovendien een extra telco-merk in het bedrijf. Mobile Vikings daagt - met haar focus op mobiele data - de status quo in de telco-wereld uit. Samen met haar Viking-community gelooft Mobile Vikings dat telecom anders moet en kán werken.

VTM & Qmusic lanceren in 2015 samen met Belfius een nieuw project voor het goede doel - Rode Neuzen Dag - waarmee ze geld inzamelen voor jongeren die psychologische hulp nodig hebben. Rode Neuzen Dag wil zoveel mogelijk geld inzamelen, maar ook het taboe rond psychische problemen doorbreken. Ondertussen is Rode Neuzen Dag al aan zijn vierde editie toe met als vaste ingrediënten humor, de verkoop van rode neuzen én een grote slotshow.

VMMa wordt MEDIALAAN

Onthulling nieuwe naam MEDIALAAN

In 2014 wordt de voormalige VMMa (Vlaamse Media Maatschappij) omgedoopt tot MEDIALAAN, een knipoog naar het adres van de hoofdzetel (Medialaan 1 in Vilvoorde). In de jaren die volgen investeert MEDIALAAN in het uitbreiden en versterken van haar merken.

Stievie wordt gelanceerd in 2013 en maakt het mogelijk om via smartphone of tablet naar tien Vlaamse zenders te kijken, live en uitgesteld. De lancering is een symbolische dag in televisieland omdat de drie grote Vlaamse omroepen VRT, SBS en VMMa hun aanbod bundelen.

Met de overname van Vitaya in 2010 heeft VMMa vijf televisiezenders. De lifstylezender mikt voornamelijk op vrouwen en scoort met ontspannende series, films en programma’s met tips & inspiratie.

Dankzij kinderzender VTMKZOOM krijgen ook de jongste kijkers hun eigen plekje

Oud logo VTMKZOOM

Kijkers tussen 2 en 12 jaar oud krijgen met de nieuwe kinderzender hun eigen plekje in 2009. Ondertussen zijn er binnen het mediabedrijf twee zenders voor de jongste kijkers: VTM KIDS en VTM KIDS JR. Naast het tv-aanbod op kindermaat zijn er ook een interactieve website en events.

Joe DJ's

In 2007 komt radiostation 4FM in handen van VMMa (de nieuwe naam van de Vlaamse Media Maatschappij sinds 1999). In 2009 wordt de zender omgedoopt tot het huidige Joe.

Datzelfde jaar investeert VMMa ook in een nieuwe sector: samen met KPN Group wordt het telco-merk JIM Mobile opgericht.

Sfeerbeeld drukpersen EPC

In maart 2006 rolden de eerste kranten van de nagelnieuwe drukpersen in het Eco Print Center (EPC) in Lokeren. Het EPC werkt volgens een milieuvriendelijke procedure, waterloos drukken.

Oude screenshot van HLN.be

In augustus 2003 gaat HLN.be voor het eerst online, op dat moment als enige nieuwssite in België met een eigen nieuwsredactie. In december 2004 is de website met meer dan 700.000 unieke bezoekers op maandbasis voor het eerst de grootste nieuwssite van ons land.

Qmusic gaat de ether in met de Deckers en Ornelis Ochtendshow

Op 12 november 2001 om 6u ’s ochtends is het grote moment aangebroken

De traditie van een straffe ochtendshow en een radiozender met luisteraars in de hoofdrol is met de komst van Qmusic voor de komende jaren gezet.

Sfeerbeeld ka2 - revenge of the green dragons

Op 30 januari 1995 wordt met Ka2 het tweede commerciële televisiemerk gelanceerd. Na enkele naamswijzigingen is het merk vandaag gekend als VTM 2.

In 1991 zendt VTM de eerste Vlaamse soapserie Familie uit. Sommige acteurs zoals 'de bomma', actrice Annie Geeraerts, zijn er al van aflevering één bij.

Cover van De Morgen uit 1989

De krant De Morgen wordt in 1989 overgekocht door De Persgroep. In mei 1989 komt Christian Van Thillo aan het roer.

In de jaren die volgen breidt De Persgroep sterk uit, niet alleen in kranten maar ook in magazines, met bijvoorbeeld de lancering van Goed Gevoel in 1992.

De allereerste uitzending op VTM vindt plaats op 1 februari 1989

Het eerste VTM NIEUWS wordt gepresenteerd door Nadine De Sloovere en Dany Verstraeten.

De Vlaamse Televisie Maatschappij (VTM) wordt opgericht

Mike en Guido bij de opstart van VTM

De start van VTM in 1987 betekent het einde van het monopolie van de publieke omroepen in België en de introductie van private televisie. VTM wordt opgericht door 9 uitgevers, waaronder De Persgroep, die elk 11,1% van de aandelen bezitten.

Oude cover van Dag Allemaal magazine

De familie Van Thillo neemt 66% van de aandelen van Hoste nv over in 1987, om uiteindelijk alle aandelen in haar bezit te krijgen. De naam van de uitgeverij verandert in De Persgroep. De familie Van Thillo gaf op dat moment al de tijdschriften Joepie (1973) en Dag Allemaal (1984) uit. Hoste nv brengt naast Het Laatste Nieuws/De Nieuwe Gazet ook tijdschriften uit als Blik, Kwik, Zondagsnieuws, De Post en Het Rijk der Vrouw.

Voorpagina van De Nieuwe Gazet

Uitgeverij J. Hoste nv neemt een meerderheidsparticipatie in De Nieuwe Gazet, in 1963 volgt de volledige fusie met Het Laatste Nieuws. Om mee te zijn met de nieuwste ontwikkelingen zijn er zware investeringen nodig. De familie Van Thillo treedt toe als nieuwe aandeelhouder. Intussen breidt de uitgeverij haar activiteiten verder uit en worden er verschillende magazines opgericht.

Het ontstaan van Het Laatste Nieuws

De eerste mijlpaal in de geschiedenis van de Persgroep Publishing
Eerste uitgave van Het Laatste Nieuws 1888

De krant Het Laatste Nieuws verschijnt voor het eerst op donderdag 7 juni 1888, onder leiding van een comité ondernemende Vlamingen, onder wie Julius Hoste senior.