< Terug naar nieuws

De Morgen sleept Belfius Persprijs in de wacht met 'Dossier Dokterslonen'

De Morgen sleept Belfius Persprijs in de wacht met 'Dossier Dokterslonen'

Dokterslonen

'Dossier Dokterslonen' van De Morgen sleepte woensdagavond 8 mei de Belfius Persprijs in de wacht in de categorie 'financiële en economische pers'. Het dossier pakt uit met enkele onverwachte cijfers over de verdiensten van artsen-specialisten in ons land.

© Eleni Debo / Jan Straetmans 

'Hoeveel verdienen artsen-specialisten in Vlaanderen en Brussel?' Met die vraag startten De Morgen-journalisten Cathy Galle, Sara Vandekerckhove en Eva Christiaens een onderzoek naar de ziekenhuisfinanciering in ons land.

"Goed dat jullie het onderzoeken, want wij hebben geen idee," een bizarre reactie van de fiscus toen de journalisten van De Morgen hun onderzoeksvraag voorlegden. Maanden spitwerk en vele puzzelstukjes later, lag er eind 2018 een overzichtelijke puzzel in De Morgen. Zo werd niet alleen het kluwen van de ziekenhuisfinanciering voor het eerst ontward, maar kwamen we ook te weten dat één op de zes Vlaamse specialisten meer verdient dan de premier.

Belfius organiseert deze persprijzen al sinds 1963. Jaarlijks kunnen professionele Belgische tv-reporters, radiojournalisten en persfotografen hieraan deelnemen. De Morgen haalde het in de categorie 'financiële en economische pers' van De Tijd met 'Postbus Luxemburg' en De Standaard en Het Nieuwsblad met 'Operatie schone handen'.

Delen