< Terug naar nieuws

De Ronde tegen Corona is genomineerd voor een INMA-award

De Ronde tegen Corona is genomineerd voor een INMA-award

Ronde Tegen Corona

Het Laatste Nieuws is genomineerd voor een INMA-award met De Ronde tegen Corona. Met deze actie slaagde HLN erin om heel Vlaanderen te verbinden op zondag 5 april, de dag dat normaal De Ronde van Vlaanderen had moeten gereden worden.

Het Laatste Nieuws - en bij uitbreiding het hele team dat De Ronde tegen Corona mogelijk maakte - is finalist in de categorie Covid-19 samen met 12 andere nieuwsmerken van over de hele wereld. Deze bonuscategorie werd na het afsluiten van de officiële inzendingen last minute aan de competitie toegevoegd om de creativiteit van heel wat nieuwsmerken in deze uitzonderlijke tijden in de verf  te zetten. 

 

Geert Dewaele, Hoofdredacteur News City Video: Een idee dat onmogelijk leek, kreeg in een recordtijd vleugels. Het werd een zondag om nooit te vergeten, een fantastische dag in een van de donkerste periodes van de voorbije decennia. Die bekroning hebben we sowieso binnen, deze INMA Award winnen zou een extra erkenning zijn.”

#samentegencorona

Op zondag 5 april 2020 maakten VTM en HLN samen ‘De Ronde tegen Corona’. Met deze speciale Ronde slaagden VTM en HLN erin heel Vlaanderen te verbinden en via helikopterbeelden mensen te tonen met een warme boodschap voor elkaar. De Ronde tegen Corona vond niet toevallig plaats op de dag van De Ronde van Vlaanderen, die niet kon doorgaan door het coronavirus. De helikopter vertrok om 11u00 in Antwerpen en vloog zes uur lang over alle provincies heen, waaronder het parcours van de Ronde van Vlaanderen en een aantal belangrijke plaatsen in de strijd tegen corona, zoals ziekenhuizen. Op HLN waren de helikopterbeelden continu te volgen in een livestream, bij VTM volgden Koen Wauters en Freek Braeckman de route in een live-programma.

De prijsuitreiking van de INMA vindt online plaats op 2 juni. Meer informatie over de INMA Global Media Awards en de finalisten vind je hier. Bekijk hier nog eens de aftermovie van De Ronde tegen Corona:

 

Delen