< Terug naar nieuws

Digitaal gala van de Kristallen Fiets met innovatief kantje

Digitaal gala van de Kristallen Fiets met innovatief kantje

Al sinds 1992 reikt Het Laatste Nieuws ieder jaar de Kristallen Fiets uit tijdens een feestelijk gala. Hoe hard de genodigden er ook naar snakken om hun glamoureuze outfit van stal te halen: corona stak onverbiddelijk stokken in de wielen. Tijd voor de sp
Kristallen fiets

Een digitaal event met alle genodigden achter een scherm: daar hebben we er in 2020 al te veel en te vaak van gezien. “We wilden een alternatief met een innovatief kantje”, vertelt Michiel Ameloot, hoofdredacteur sport News City.“Normaal reiken we op het gala alle prijzen uit op één avond: van de  Kristallen Zweetdruppel, de belofte en ploegleider van het jaar tot uiteindelijk de Kristallen Fiets bij de vrouwen en bij de mannen. Dit jaar worden de laureaten bekendgemaakt in gespreide orde, dat geeft ons meer ruimte voor creativiteit, op papier en online.”

"In een uniek dubbelinterview wikken en wegen Tom Boonen en Hugo Camps de verschillende kandidaat-winnaars"

Uniek dubbelinterview

Kristallen fiets

“Het startschot wordt gegeven door onze huisanalist (én zelf viervoudig laureaat van de Kristallen Fiets) Tom Boonen samen met HLN-columnist Hugo Camps. In een uniek dubbelinterview in de krant van zaterdag 12 december blikken zij terug op het voorbije wielerjaar en wikken en wegen zij de verschillende kandidaat-winnaars. Een dag later wordt in VTM NIEUWS bekend gemaakt wie door de lezers van HLN.be verkozen wordt tot Kristallen Zweetdruppel (de prijs voor de beste helper).”

In de week van 14 december zijn de prijzen die uitgereikt worden door de vakjury aan de beurt. “In die jury zetelen oud-laureaten, ex-wielerkampioenen, leden van de wielerbond en journalisten. De belofte van het jaar bijt de spits af op met daarna de ploegleider van het jaar (15 december) voordat de hoofdprijzen aan bod komen: de Kristallen Fiets voor vrouwen (16 december) en de Kristallen Fiets voor mannen (17 december).”

“Natuurlijk willen onze lezers en kijkers dat moment ook meebeleven waarop de laureaat zijn of haar trofee in handen krijgt. Omdat we die emotie niet wilden missen, hebben we de voorbije weken de laureaten op een originele manier - uiteraard volgens de corona-voorschriften - toch gehuldigd. Vanaf dit weekend is het resultaat daarvan op al onze kanalen (Het Laatste Nieuws, HLN.be en VTM Nieuws) in woord en beeld te volgen.”

 

Delen