< Terug naar nieuws

Dubbel zoveel mobiele data voor nieuwjaarswensen

Dubbel zoveel mobiele data voor nieuwjaarswensen

Mobile Vikings

Verbruiksgegevens van Mobile Vikings tonen aan dat de Mobile Viking zijn nieuwjaarswensen vooral via mobiele data verstuurt: de mobiele operator noteert een verdubbeling van het mobiele dataverbruik tijdens de nieuwjaarsnacht. Traditiegetrouw blijft wensen sturen via sms aanwezig met gemiddeld 4 berichten. Even mondeling het beste wensen en bellen, doet 1 op de 2.

Eindejaar: tijd om traditiegetrouw een blik eindejaarslijstjes vol terugblikken en top duizends vol klassiekers open te wrikken. Mobile Vikings trok het blik eindejaarswensen open en vergeleek jaar op jaar hoe hun klanten dat aanpakken.

Nieuwjaarsnacht Mobile Vikings 2018 – 2019 (per Viking)

  • 5,4 sms’en gemiddeld
  • 0,5 gestarte oproep gemiddeld
  • 23 MB gemiddeld verbruikt

 

Nieuwjaarsnacht Mobile Vikings 2019 – 2020 (per Viking)

  • 4,2 sms’en gemiddeld
  • 0,5 gestarte oproep gemiddeld
  • 40 MB gemiddeld verbruikt
Mobile Vikings

In 2018 verstuurden de klanten van Mobile Vikings gemiddeld 5,5 sms’en, anno 2019 zijn dat er traditiegetrouw nog steeds 4. Net zoals in 2018 startte 1 op 2 klanten een oproep. De grootste stijging zit in de digitale kanalen om elkaar het allerbeste te wensen: die waarvoor mobiele data gebruikt wordt. Een videootje of een .gif kan je nu eenmaal niet doorsms’en of -bellen. Jaar op jaar verdubbelde het aantal gespendeerde megabytes voor de digitale nieuwjaarswensen via alle apps voor social media en communicatie, wat geheel in lijn ligt met de trends van de afgelopen jaren.

Delen