< Terug naar nieuws

Hoe Zal Ik Het Zeggen? én Make Belgium Great Again genomineerd voor Rockie Awards in Canada

Hoe Zal Ik Het Zeggen? én Make Belgium Great Again genomineerd voor Rockie Awards in Canada

MBGA

Een dubbelslag voor VTM: maar liefst 2 programma's zijn genomineerd voor een Rockie Award, op het jaarlijkse BANFF World Media Festival, één van de grootste showcases voor televisieprogramma’s in Noord-Amerika. Zowel Hoe Zal Ik Het Zeggen?, het feelgoodprogramma van Shelter met Jens Dendoncker, als Make Belgium Great Again van FC Panache met Frances Lefebure zijn genomineerd in de categorie Comedy en Variety Program.

HZIHZ

Seizoen 2 van Hoe Zal Ik Het Zeggen? waarin Jens Dendoncker op een heel originele en verrassende manier boodschappen overbrengt aan nietsvermoedende mensen, liep in het najaar van 2018 bij VTM. Vorig jaar sleepte de show van Shelter al een aantal prijzen in de wacht: een prestigieuze Emmy International voor beste Non-Scripted Entertainment, een World Media Award en de C21 Award voor het beste nieuwe comedyformat. 

MBGA

In Make Belgium Great Again, uitgedacht door FC Panache, deed Frances Lefebure samen met een groep tv-makers een poging om van België een betere plek te maken. Daarvoor gingen ze ver. Verschillende maatschappelijke problemen die voor iedereen herkenbaar zijn - van onze collectieve smartphoneverslaving tot voedselverspilling en orgaandonatie – zijn in het programma aangepakt. Naast de Rockie Award sleepte Make Belgium Great Again ook een nominatie voor een C21 Award in de wacht.

De Rockie Awards van 2019 worden uitgereikt tijdens het Banff World Media Festival dat dit jaar loopt van 9 tot 12 juni. De winnaar van de C21 Award wordt bekendgemaakt op 6 april.

Delen