< Terug naar nieuws

Humo wint Blendle Award voor Magazine van het Jaar

Humo wint Blendle Award voor Magazine van het Jaar

Geheel onverwachts ontving de redactie van Humo afgelopen week de allereerste editie van de Blendle Awards uitgeroepen tot Magazine van het Jaar.
Humo Blendle

"2020 was al een erg goed jaar voor Humo", klinkt het bij hoofdredacteur Bart Vanegeren"en dit is de kers op de taart. Dankzij deze erkenning van de Nederlandse lezer is de hele Humo wat de succesrubriek 'Het gat van de wereld' al langer was: grensoverschrijdend. Humo is wel degelijk een wereldblad, zo bevestigt deze glimmende Blendle-trofee. Hoera!" 

Jeroen Amelsbeek, woordvoerder van Blendle, licht toe waarom deze nieuwe prijs in het leven geroepen werd: “De voornaamste reden is dat er nooit zo veel Blendle-artikels gelezen zijn als dit jaar. Je kunt ook precies het moment aanwijzen vanaf wanneer onze abonnees – om en bij de 80.000 zijn het er – zich echt suf zijn beginnen te lezen: het begin van de coronacrisis, half maart. Logisch: de mensen konden geen kant op, en snakten naar informatie en vertier.”

Van de meer dan honderd kranten en tijdschriften op Blendle werd Humo het meest gelezen. Met een behoorlijk grote afstand op de nummers twee en drie, de Nederlandse bladen Panorama en Nieuwe Revu. “Des te opmerkelijker aangezien het overgrote gedeelte van de Blendle-abonnees Nederlanders zijn, of althans in Nederland wonen”, analyseert Amelsbeek.

Meest gelezen stukken

Op nummer 1 stond een stuk van Katia Vlerick met als titel ‘Jobverlies, faillissementen en een falende overheid’, over de nakende economische malaise als gevolg van de coronacrisis, gevolgd door ‘De staat van ons zaad: waarom we vruchteloos vrijen’ van Sam Ooghe. En op drie stond een vermakelijk corona-interview met bioloog Midas Dekkers door Diederik Van den Abeele. Amelsbeek: “Het is natuurlijk niet toevallig dat de onderwerpen van die artikels ook bij ons in Nederland resoneren. Alleen weten de Humo-journalisten het klaarblijkelijk net iets beter, spitser of aantrekkelijker op te schrijven dan hun Nederlandse collega’s.”

De plannen om de redactie te overvallen met een confettikanon en cameraploeg werden voorlopig in quarantaine geplaatst. De trofee en bijhorend plakkaat zullen binnenkort wel te bewonderen zijn op de zesde verdieping in Antwerpen.

 

 De vijf meest gelezen Humo-verhalen op Blendle:

  1. Zo overleef je de komende economische tsunami: ‘Iedere Belg moet zich financieel zorgen maken’
  2. De staat van ons zaad: ‘Wie zijn sperma optimaal op peil wil houden, komt het best om de drie dagen klaar. Op doktersadvies’
  3. Midas Dekkers: ‘Het medicijn waar iedereen nu zo naarstig naar zoekt, bestaat al zestig jaar: de pil’
  4. In de modderput van Reuzegom: Humo sprak kenners, (ex-)leden en intimi
  5. Ex-coronapatiënten getuigen: ‘Ik moet nog 21 worden, maar ik heb het lijf van een tachtiger’
Delen