< Terug naar nieuws

Jan Mulder en Marc Degryse worden voetbalanalist bij VTM

Jan Mulder en Marc Degryse worden voetbalanalist bij VTM

Jan Mulder

Jan Mulder en Marc Degryse komen naar MEDIALAAN - de Persgroep Publishing en worden vanaf deze zomer vaste gezichten in de voetbalverslaggeving van de VTM-sportredactie. Jan zal vooral werken als voetbalanalist bij de wedstrijden van de Rode Duivels en de Champions League. Daarnaast is hij ook te zien als voetbalexpert in VTM NIEUWS.

Al jaren is Jan Mulder één van de bekendste voetbalanalisten in Vlaanderen en Nederland. Hij laat met zijn vaak gedurfde no nonsense uitspraken geen enkele fan onberoerd en kan als geen ander het voetbalspel romantisch beschrijven, met een fijne dosis humor.

Jan Mulder: "Jan Mulder naar VTM: dat is geen romantiek of humor, dat is de prachtige toekomstmuziek van een nieuwe carrière, samen met de Rode Duivels, de Champions League en VTM." 

Michiel Ameloot – Chef Sport VTM: “De komst van Jan betekent enorm  veel voor ons. Met de rechten van de Champions League en de Rode Duivels hebben we al  twee absolute topmerken in huis. Jan hoort daar gewoon bij te zijn. Hij is ook een echt topmerk en betekent een absolute meerwaarde.

Jan zal op zijn heel eigen manier de weg van de Rode Duivels naar de EK kwalificatie voor 2020 verder mee becommentariëren. Dat traject is de volgende maanden exclusief bij VTM te volgen. En de Champions League blijft na de finale op 1 juni ook volgend seizoen bij Q2 te zien.

Marc Degryse is terug van niet lang weggeweest. Tijdens de voorbije seizoenen zat hij nog geregeld als analist in onze Champions League studio. Nu komt hij voor het volledige plaatje: hij blijft zijn uitstekende werk als analist voor HLN verderzetten en gaat dat nu combineren met zijn expertise in VTM NIEUWS en natuurlijk tijdens de live uitzendingen van de Rode Duivels en de Champions League op VTM & Q2.

Michiel Ameloot is blij met de komst van Marc Degryse: "We zijn zo enthousiast dat Marc terugkeert. Hij is één van de beste analisten van het land die het spelletje leest als geen ander. Hij heeft altijd zijn mening klaar en die kan vaak snoeihard zijn. Tegelijkertijd wordt hij door iedereen gerespecteerd. Het is een topper!" 

Delen