< Terug naar nieuws

Jens Dendoncker verbreekt wereldrecord 'langste applaus'

Jens Dendoncker verbreekt wereldrecord 'langste applaus'

Aftrap vierde editie Rode Neuzen Dag: focus op mentaal, fysiek en sociaal weerbaarder maken van jongeren
Kick-off Rode Neuzen Dag

Vandaag, maandag 16 september 2019, ging de vierde editie van Rode Neuzen Dag officieel van start. De goeddoelactie van VTM, Qmusic, HLN en Belfius focust dit jaar op het mentaal, fysiek en sociaal weerbaarder maken van jongeren in Vlaanderen. Rode Neuzen Dag-ambassadeur Jens Dendoncker gaf de aftrap door het wereldrecord ‘langste applaus’ te verbreken. Na 2 uur en 2 minuten kwam Jens al klappend aan in de Qmusic-studio en werd het record - dat op 2 uur en 32 seconden stond - officieel verbroken. De vierde Rode Neuzen Dag vindt plaats op vrijdag 29 november.

“Ik heb dit record niet zomaar gekozen natuurlijk. Jongeren verdienen applaus en aanmoediging. Komaan Vlaanderen, we gaan er letterlijk een (k)lap op geven!”

Jens Dendoncker Rode Neuzen Dag-ambassadeur

Kick-off Rode Neuzen Dag

Iedereen kon de recordpoging continu volgen via een livestream op de social kanalen van Rode Neuzen DagQmusic en HLN.be. Door deze livestream werd er ook 5.000 euro verzameld: meer dan 4.000 mensen hebben een klappende emoticon gedeeld. Per emoticon ging er 0,10 euro naar Rode Neuzen Dag. Dankzij Sabam werd dat bedrag opgetrokken tot 5.000 euro.

Scholen: kom in actie!

Rode Neuzen Dag zet dit jaar nog meer in op scholen en met succes: tot nu toe zijn er al 1.500 scholen aangemeld als Rode Neuzen School. Dat zijn scholen die zich engageren om de weerbaarheid bij hun leerlingen te versterken. Nu is het aan die scholen om een project in te dienen en acties te registreren via rodeneuzendag.be. Het geld van georganiseerde acties van de school gaat integraal naar hun eigen gekozen project, aangevuld met een financiële extra door acties die de rest van Vlaanderen organiseert.

“40% van de jongeren voelt élke dag stress. Ze worden overspoeld met impulsen en ze willen er offline en online altijd stralend uitzien. Dat Rode Neuzen Dag dit jaar de weerbaarheid van alle jongeren wil versterken kan ik alleen maar toejuichen."

Sarah Van Gysegem Jongerenexpert bij de Gezinsbond en auteur van ‘Typisch Tieners’, was er bij tijdens de kick-off om de resultaten van het iVox-onderzoek toe te lichten.

Kick-off Rode Neuzen Dag

Nu ook Rode Neuzen Dag-balpennen en -sleutelhangers

Naast de vijf gekende Rode Neuzen Froufrou, Cara Mascara, Redman, Blije Barry en Fred Raket zijn er vanaf dit jaar ook Rode Neuzen Dag-balpennen en -sleutelhangers te koop. Iedereen kan deze Rode Neuzen Dag-goodies vanaf vandaag aan 5 euro per stuk kopen bij alle Belfius-kantoren in Vlaanderen.

Ook Vlaanderen wordt opgeroepen om acties te organiseren of Rode Neuzen-goodies te verkopen. Iedereen kan acties registreren op rodeneuzendag.be. De opbrengst gaat naar het Rode Neuzen Fonds dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting. Die verdeelt het ingezamelde geld onder alle deelnemende scholen die zich inzetten om de weerbaarheid van hun leerlingen te versterken.

Samen voor #generationstronger

Rode Neuzen Dag start vanaf vandaag ook met een grote campagne onder de noemer 'Samen voor #generationstronger'. De campagne toont dat jongeren samen in staat zijn om problemen zoals faalangst, perfectionisme, bodyshaming... te tackelen. Steun Rode Neuzen Dag om jongeren te helpen mentaal, sociaal en fysiek weerbaarder te maken.

Delen