< Terug naar nieuws

Laatste collega’s nemen hun intrek in het nieuwe DPG Media-gebouw in Antwerpen

Laatste collega’s nemen hun intrek in het nieuwe DPG Media-gebouw in Antwerpen

Verhuis Antwerpen

De laatste collega's uit Kobbegem arriveerden maandag 30 september in Antwerpen. Nu ook de redactie van Het Laatste Nieuws op post is, wordt er volop nieuws gemaakt vanop het Mediaplein. 

Ondertussen wordt er nog druk verder gebouwd aan de nieuwe VTM NIEUWS-studio. De collega’s van VTM NIEUWS verhuizen in februari 2020 van Vilvoorde naar Antwerpen, op dat moment zullen een 1.000-tal collega’s in het nieuwe DPG Media-gebouw aan het Mediaplein werken.

Wie werkt er vanuit Antwerpen?

News City moet het kloppende journalistieke hart van DPG Media én Vlaanderen worden. Hiervoor zullen de redacties van Het Laatste Nieuws, VTM NIEUWS en alle magazines (Dag Allemaal, Story, TV Familie, Primo, Nina en Goed Gevoel) samenwerken. Ook de redacties van De Morgen en Humo werken vanuit Antwerpen, net als enkele corporate en ondersteunende diensten en de directie van zowel DPG Media België als DPG Media Group.

Antwerpen

Weetjes over het nieuwe DPG Media-gebouw 

  • De oppervlakte van de tien verdiepingen samen bedraagt 22.191 m² of 3,5 voetbalvelden.  

  • Het gebouw is 46 meter hoog en bestaat uit tien bovengrondse en twee ondergrondse verdiepingen.

  • Het ontwerp is van de hand van het architectenbureau Crepain Binst Architecture nv. De firma BESIX stond in voor de realisatie. 

  • De eerste steen werd gelegd op 1 juni 2018, de werken aan de VTM NIEUWS-studio zullen klaar zijn in februari 2020. 

  • De brasserie op de benedenverdieping opent vanaf oktober 2019 en zal toegankelijk zijn voor publiek, de uitbating is in handen van Midori. 

  • Er zijn 4 daktuinen die een levend ecosysteem vormen. Water dat op de daken valt wordt door de tuinen opgevangen, vastgehouden, gezuiverd en gebufferd.

  • Op de gevel wordt een led-wall gemonteerd van 15,2 m breed x 8,8 m hoog dat geeft 133,76 m2 scherm. De led-wall weegt 4.700 kg.
Delen