< Terug naar nieuws

Mobile Vikings ondersteunt nieuwe Automodus-campagne

Mobile Vikings ondersteunt de Vlaamse Stichting Verkeerskunde in nieuwe Automodus-campagne

baanaffiche

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) start maandag 5 augustus 2019, een nieuwe campagne rond afleiding achter het stuur. Uit nieuw onderzoek van de VSV blijkt dat 8 op de 10 Vlaamse automobilisten (79%) die aangeven de gsm te gebruiken tijdens het rijden, dat minder zouden willen doen. In ‘automodus’ gaan is daarvoor de ideale oplossing. Mobile Vikings, het telecommerk van DPG Media, schaart zich graag mee achter het initiatief. Samen met de vijf andere Vlaamse telecomoperatoren steunen zo alle operatoren in primeur de campagne.

Automodus, de oplossing om afleiding te vermijden

‘Automodus’ staat voor de bewuste keuze om afleiding in het verkeer te vermijden door de smartphone op een slimme manier te gebruiken. Afhankelijk van de situatie en het toestel, zijn er drie mogelijkheden: de gsm buiten handbereik leggen, bijvoorbeeld in het handschoenkastje of in de handtas, de gsm op ‘niet storen’ zetten, waardoor binnenkomende berichten en oproepen tegengehouden worden of de gsm op ‘stil’ te zetten om geen afleiding te hebben van binnenkomende meldingen. Zowel bij ‘niet storen’ als ‘stil’ kunnen de GPS en muziekfuncties wel nog gebruikt worden.

Afleiding door smartphonegebruik achter het stuur blijft nog steeds een probleem: meer dan 6 op de 10 automobilisten (63%) geven toe wel eens handsfree te bellen tijdens het rijden. Iets minder dan de helft (48%) leest wel eens berichten en 4 op de 10 (40%) sturen ook berichten. Tegelijkertijd vindt de overgrote meerderheid van de Vlamingen het lezen (92%) en versturen van berichten (94%) tijdens het rijden onaanvaardbaar. Zo blijkt uit nieuwe cijfers die de VSV op 5 augustus bekend heeft gemaakt.

 

“Wij maken het mogelijk om altijd en overal bereikbaar te zijn. Maar geen enkel telefoontje, sms of WhatsApp-bericht is belangrijker dan je eigen veiligheid en die van de anderen in het verkeer. ‘Da da da smartphone in de auto, hello automodus!'

Bart De Groote CEO Mobile Vikings

Delen