< Terug naar nieuws

Nieuwe radiozender Willy start op 11 oktober

Nieuwe radiozender Willy start op 11 oktober

Ruben Block, Iwein Segers, Stijn Meuris, Sofie Engelen, Tim Van Aelst, Cedric Maes en Annelies Orye eerste ‘Willy’s’.
Radio Willy

Het aftellen naar de eerste rockplaat op de nieuwe digital only radiozender Willy kan beginnen, want op 11 oktober 2019 om 7u is het zover. Willy wordt een rockzender die zich richt op muziekliefhebbers onder het motto ‘Music Matters’. Willy ademt elke dag muziek en pakt op vrijdag uit met een heleboel programma’s. De eerste ‘Willy’s’ die achter de radiomicrofoon kruipen zijn Ruben Block, Iwein Segers, Stijn Meuris, Sofie Engelen, Tim Van Aelst, Cedric Maes en Annelies Orye.

Muzikanten Ruben Block, Stijn Meuris en Cedric Maes presenteren voor het eerst op radio

Bij Willy kruipen muzikanten Ruben Block, bekend als frontman van Triggerfinger, Stijn Meuris en Cedric Maes, gitarist bij The Sore Losers, voor het eerst achter de radiomicrofoon. Ruben Block kijkt er alvast naar uit:

“Het begrip ‘carte blanche’ stond mij heel erg aan. Je kan muziek spelen die je zelf goed vindt en daarbuiten kan je een programma maken rond een bepaald thema. Dus toen ze mij vroegen of ik wou meewerken aan Willy, begon er meteen van alles te borrelen."

Ruben Block

Ook gevierd televisiemaker Tim Van Aelst, die drie Emmy-awards won met zijn programma’s ‘Benidorm Bastards’, ‘Wat als?’ en ‘Hoe zal ik het zeggen?’, kruipt voor de eerste keer achter een radiomicrofoon. Hij vertrekt hiervoor vanuit de televisieprogramma’s die hij gemaakt heeft en het belang van muziek erin. Zo zocht hij inspiratie in muziek uit de jaren 60 voor ‘Benidorm Bastards’, muziek uit de jaren 70 voor ‘Wat als’, muziek uit de jaren 80 voor ‘Safety First’ en muziek uit de jaren 90 voor ‘Studio Tarara’.

“Eigenlijk ken ik niets van radio maken, maar toen ik hoorde van Willy was ik meteen fan en kon ik niet anders dan hier mee mijn schouders onder te zetten. Bij de tv- programma’s die wij maken, is de muziek heel belangrijk en bepalend geweest."

Tim Van Aelst

Verder duiken Sofie Engelen, Iwein Segers en Annelies Orye elke vrijdag de Willy-studio in om er hun passie voor muziek te delen.

"Willy is het stoere broertje van Qmusic en Joe met een hoek af, een zender waar alles kan en mag en waar Willy’s carte blanche krijgen. We zijn enorm blij met deze eerste ‘Willy-bende’ die allemaal goesting hebben om hun passie voor muziek te delen."

Robin Vissenaekens, Programmadirecteur

willy sofie engelen
willy iwein segers

Eerst plaat gekozen door The Scabs: lijflied van Willy Willy

Op 11 oktober 2019 stuurt rockzender Willy de eerste gitaarplaat de wereld in: “All the Young Dudes” van Mott the Hoople, het lijflied van rockgitarist Willy Willy van The Scabs. “Toen er over de naam gedacht werd voor de zender, overleed Willy Willy. De Vlaamse rocker der rockers is zeker een soort inspiratie geweest”, licht Robin Vissenaekens toe. Het was aan mede bandlid Guy Swinnen om de eerste plaat bij zender Willy te kiezen: “Willy had voor zijn begrafenis zelf enkele nummers gekozen en dit was zijn absolute favoriet. Dus als Willy hem wil eren, zou dit het eerste nummer moeten zijn.”

Willy op vrijdag

Een vrijdagochtend bij Willy start met Sofie Engelen (7.00 - 10.00), gevolgd door Iwein Segers (10.00 - 13.00). Stijn Meuris (13.00 - 15.00) neemt de namiddag voor zijn rekening waarna Annelies Orye het van 15.00 tot 18.00 overneemt. Tussen 18.00 en 19.00 neemt Tim Van Aelst plaats achter de microfoon. Cedric Maes zet als eerste de vrijdagavonden bij Willy in (19.00 - 20.00) tot Ruben Block de micro overneemt in november. Onder de noemer ‘Free Willy’ sluit de zender op vrijdag af met een blok voor jong talent met onder andere live-sessies.

Delen