< Terug naar nieuws

Onze nieuwsmerken in de laatste week naar de verkiezingsstrijd

Onze nieuwsmerken in de laatste week naar de verkiezingsstrijd

Elke Pattyn

26 mei is in zicht, de verkiezingsstrijd nadert zijn hoogtepunt. Onze nieuwsmerken zorgen dat Vlaanderen ook deze week al het verkiezingsnieuws op de voet kan volgen.

Ochtendspecial met Elke Pattyn

In de laatste rechte lijn trapt Elke Pattyn vanaf maandag 20 mei elke nieuwsdag af met een extra ochtendnieuws. Daarin gaat ze dieper in op de actuele thema’s, nodigt ze hoofdrolspelers uit op de set en behandelt ze een vraag van de kijker. Afspraak elke dag om 7u online op hln.be en vtmnieuws.be.

Geld in de hoofdrol bij VTM NIEUWS

Op maandag 20 mei draait het allemaal om geld  bij VTM NIEUWS. Vanmorgen werden de eerste resultaten bekendgemaakt van de grote enquête die VTMNIEUWS liet uitvoeren over het geld en de koopkracht van de Vlaming. VTM NIEUWS verduidelijkt deze resultaten met verdere analyses. Vanavond volgt een speciale Telefacts-uitzending, met om 22u45 een debat tussen kopstukken en partijvoorzitters. Hoeveel zit er in hun kiesprogramma om de koopkracht van de kijker te garanderen?  

Porter_Jambers

Jambers in de politiek

Ook dit jaar duikt Paul Jambers achter de schermen en volgt hij de groen-gele boegbeelden Meryem Almaci, Kristof Calvo, Bart De Wever en Theo Francken in aanloop naar 26 mei. De stellingen van N-VA en Groen staan in heel wat thema’s haaks op elkaar. Hoe trachten beide partijen hun potentiële kiezers te overtuigen? Hoe zeker zijn ze zelf van hun winstkansen? Hoe beoordelen ze hun concurrenten? En zijn ze klaar en bereid om na 26 mei de strijdbijl te begraven? De unieke kijk van Paul Jambers is te zien op 21, 24 en 28 mei. 

Blik van de burger

Voor hun De Morgen-podcast spreken Polspoel & Desmet deze week met Bruno Tobback en Gerolf Annemans. In de reeks 'Kopzorgen' geeft een burgerpanel zijn eigen kijk op de grote bekommernissen van vandaag (migratie, klimaat, onderwijs,...). De verschillende partijen dienen de zorgen van antwoord. In het weekendkatern Zeno geeft Bart De Wever op zijn beurt antwoorden tijdens een interview door lezers van de krant. Tot slot neemt De Morgen de temperatuur in de Europese Wijk in Brussel om inzicht te krijgen in het ruimere Europese perspectief. 

Delen