< Terug naar nieuws

Orange Belgium en MEDIALAAN tekenen full MVNO-overeenkomst

Orange Belgium en MEDIALAAN tekenen full MVNO-overeenkomst

Orange Belgium en Unleashed tekenen overeenkomst

Orange Belgium en MEDIALAAN kondigden op 24 mei 2018 aan dat ze voor 5 jaar een wholesale partnership hebben getekend voor Unleashed - de mobiele tak van MEDIALAAN - die mobiele diensten levert aan residentiële klanten onder de merken Mobile Vikings en JIM Mobile. Vanaf het voorjaar van 2019 migreert Unleashed de ongeveer 365.000 klanten van Mobile Vikings en JIM Mobile, die momenteel op het Base-netwerk zitten, naar het toonaangevende 4G-netwerk van Orange Belgium om te surfen, bellen en sms'en.

"Deze strategische samenwerking is uitstekend nieuws en we zijn verheugd om samen te werken met Orange, één van de leidende telecomoperatoren in Europa. De match tussen onze bedrijven is duidelijk. Orange Belgium heeft een uitstekend begrip van onze behoeften als uitdager op de mobiele markt en ondersteunt onze groeiambities volledig. Als full MVNO kunnen we de mobiele diensten die we leveren aan onze klanten en communities uitbreiden. Zo zullen we bijvoorbeeld kijken naar de mogelijkheid om in de toekomst vaste internetoplossingen aan te bieden, aangezien internet only mogelijk zou gemaakt worden door de aankomende regulering. Onze samenwerking met Orange voor het leveren van telecommunicatiediensten is een nieuwe stap in de digitale transformatiestrategie van MEDIALAAN: vandaag biedt MEDIALAAN zijn groeiende groep jongeren al een sterk online video-aanbod, die het nu kan aanvullen met een versterkt telecommunicatie-aanbod."
- Herbert Vanhove, CEO van Unleashed
 

"Ik ben erg blij om een nieuwe samenwerking aan te gaan met MEDIALAAN, de toonaangevende Vlaamse commerciële omroep. Deze full MVNO-overeenkomst is meer dan alleen een contract. Het is de start van een sterke samenwerking op lange termijn, gebaseerd op een gedeelde visie en de complementariteit van beide bedrijven. Ik kijk ernaar uit om de klanten van Mobile Vikings en JIM Mobile te verwelkomen op ons toonaangevende 4G-netwerk."
- Michaël Trabbia, CEO van Orange Belgium

Ongeëvenaarde klantenervaring op een netwerk van topkwaliteit

Logo Orange

Een mobiele virtuele netwerkoperator (MVNO) is een aanbieder van draadloze communicatiediensten die niet over een draadloze netwerkinfrastructuur beschikt waarover hij diensten aan zijn klanten levert. De full MVNO is verantwoordelijk voor de gehele infrastructuur, activiteiten, klanten en gegevens, waardoor deze de volledige controle heeft over alle diensten en producten die deze op de markt aanbiedt, evenals flexibiliteit bij het ontwerpen en implementeren van nieuwe services. De mobiele netwerkoperator levert de netwerktoegang.

Sinds vele jaren investeert Orange Belgium massaal in zijn mobiele netwerk om een ervaring van topkwaliteit te garanderen voor zijn klanten. Het 4G-netwerk van Orange dekt 99,7 % van de Belgische bevolking (dekkingskaarten van telecomregulator BIPT). Het recente rapport van OpenSignal (State of the mobile networks: Belgium – March 2018) en de recente resultaten van BeCover+ naar aanleiding van een test van de bekende consumentenorganisatie in België erkennen de superieure kwaliteit van het 4G-netwerk van Orange. 

Delen