< Terug naar nieuws

Qmusic en Joe schakelen als eerste over naar verkeersinformatie van Waze

Qmusic en Joe schakelen als eerste over naar verkeersinformatie van Waze

Qmusic-DJ's Sam, Heidi en Wim

Vanaf maandag 22 oktober 2018 wordt de verkeersinformatie op radiozenders Qmusic en Joe aangeleverd door Waze, 's werelds grootste op community gebaseerde verkeers- en navigatie-app. MEDIALAAN is zo het allereerste mediabedrijf in Vlaanderen dat samenwerkt met Waze, dat in 2013 werd overgenomen door Google. De verkeersinformatie, die om het half uur te horen is op Qmusic en Joe, zal nog gedetailleerder en actueler zijn. Via Waze is het mogelijk om rapporten te zien van miljoenen lokale Wazers op de weg en deze om te zetten in bruikbare en betrouwbare verkeersinformatie. De verkeersdrukte kan juister voorspeld worden, waardoor luisteraars hun traject beter kunnen inschatten. De luisteraars van Qmusic en Joe blijven nog steeds vernemen op welke wegen ze meer dan 5 tot 10 minuten verliezen.

"Radio wordt vaak en veel beluisterd in de wagen. Naast veel muziek en fijne babbels is het immers de manier om op de hoogte te blijven van het meest actuele nieuws en verkeer. Het is cruciaal voor onze vele luisteraars dat deze info gedetailleerd en accuraat is. En wie levert die info beter dan de weggebruiker zelf? We zijn dan ook blij dat we met Qmusic en Joe als eerste in Vlaanderen aan de slag te gaan met dé referentie op markt, Waze."
- An Caers, directeur radio


“Waze is opgericht vanuit de overtuiging dat we samen het verkeer te slim af kunnen zijn. We zijn dan ook heel blij om samen te werken met MEDIALAAN. We kunnen luisteraars van Qmusic en Joe informeren en de verkeersdrukte verminderen in en rond Vlaanderen en België. Ons programma 'Waze voor Omroepen' levert de radiozenders up-to-date en accurate informatie over de wegomstandigheden, die een impact zouden kunnen hebben op de route van de luisteraars. De radio-dj's kunnen op die manier snellere routes, files, actuele wegenwerken en ongelukken doorgeven aan de luisteraars."
- Mona Weng, Global Lead of Waze for Broadcasters

Landkaart Waze

Waze draait om het bijdragen tot het gemeenschappelijk belang op de weg. Door bestuurders met elkaar te verbinden, helpt Waze mensen een lokale rijdende gemeenschap te ontwikkelen die samenwerkt om de kwaliteit van iedereen zijn/haar ritten te verbeteren. Dit kan het vermijden van frustraties door filerijden betekenen, maar ook het influisteren van een snelheidscontrole of het boeken van vijf minuten tijdswinst op gewoonlijke dagelijkse ritten door het aanreiken van nieuwe ongekende routes.

Delen