< Terug naar nieuws

Studio Tarara wint 2 Ensors

Studio Tarara wint 2 Ensors

Peter Van den Begin Beste Acteur, Janne Desmet Beste Actrice

Studio Tarara, de dramareeks van productiehuis Shelter die zich in 1993 afspeelt in de coulissen van VTM, ging op zaterdagavond 14 september in het Kursaal Oostende met twee Ensors lopen. De Ensor is de belangrijkste film- en televisieprijs in Vlaanderen en wordt toegekend door de leden van de Ensor Academie op de slotdag van het Filmfestival Oostende.

© Filmfestival Oostende

Peter Van den Begin werd uitgeroepen tot Beste Acteur. In dezelfde categorie waren ook Studio Tarara-acteurs Koen De Graeve en Geert Van Rampelberg genomineerd.

"Het is een onverwachte eer om deze Ensor te mogen ontvangen voor vetzak Jean Van Hoof terwijl de leading Studio Tarara-ladies hier terecht centraal worden geplaatst."

Peter Van den Begin Acteur

Janne Desmet

Ook de Ensor voor Beste Actrice in een TV-serie ging immers naar Studio Tarara. Janne Desmet won de prestigieuze award, terwijl ook collega Ruth Beeckmans genomineerd was. Ruth moest echter niet treuren want ook zij won een Ensor voor Beste Actrice, in de categorie Film (Trio). Janne Desmet had een toneelvoorstelling en kon niet op tijd in de zaal zijn om haar award in ontvangst te nemen. Tim Van Aelst nam het beeldje trots in beslag. Janne sloot achteraf wel aan op de afterparty, “want ah ja, da’s Tarara!”

“Geweldig, twee Ensors voor Studio Tarara. En zeker omdat het een bekroning is door je collega's uit de Vlaamse audiovisuele sector, want die konden stemmen. We zijn fier op de winst, maar anderzijds zijn de verschillende reeksen ook nauwelijks te vergeli

Sofie Peeters creatieve producer en producent

“Studio Tarara is zo’n mooi verhaal geweest. Een onwaarschijnlijk leerrijk schrijfproces, een geweldige productie waar nieuwe vriendschappen werden gesloten gecombineerd met belachelijk sterk acteerwerk. Ik heb mogen genieten van zoveel mensen en dat is v

Tim Van Aelst bedenker, co-scenarist en co-regisseur

‘Studio Tarara’ won ook al een Golden Intermedia Globe (Best Entertainment – Mini Series), de Bronze World Medal op de New York Festivals TV & Film Awards in de categorie Entertainment Program – Drama en een award voor Beste Serie op het Berlin International TV Series Festival.

Delen