< Terug naar nieuws

Trump vs. Biden: onze nieuwsmerken zetten Vlaming op de eerste rij

Trump vs. Biden: onze nieuwsmerken zetten Vlaming op de eerste rij

VS2020

De hele wereld zal op 3 november op het puntje van zijn stoel zitten. Wie  slaagt erin om de Amerikanen voor zich te winnen, uitdager Biden of huidig president Trump? De nieuwsmerken van DPG Media zorgen vanaf vandaag dat Vlaanderen continu op de hoogte is van alle relevante verhalen over de Amerikaanse verkiezingen 2020.

 

VS2020 bij News City 

VTM NIEUWS en HLN bundelen hun sterktes om ervoor te zorgen dat Vlaanderen niks hoeft te missen van de strijd tussen Trump en Biden. VTM NIEUWS-journaliste Greet De Keyser leeft in de VS en is doordrongen van de Amerikaanse politiek. Voor VTM NIEUWS voorziet ze op alle belangrijke momenten updates vanuit de VS en via HLN.be houdt ze een videodagboek bij met een inkijk achter de schermen. 

Greet

Greet De Keyser, VTM NIEUWS-journalist: “Dit verkiezingsjaar staan twee extremen ten opzichte van elkaar. President Trump die agressief is en recht door zee gaat en Joe Biden die ervaren is maar twijfelend overkomt. Wie er ook wint, ik voel dat de Amerikaanse kiezers meer verdeeld zijn dan ooit.”

 

Nicholas Lataire, hoofdredacteur a.i. VTM NIEUWS: “Met VTM NIEUWS zijn we er altijd live bij om de belangrijkste momenten helder tot bij de Vlaming te brengen. Aangezien Greet De Keyser al 20 jaar woont en werkt in Washington, is ze de geknipte persoon om de vragen van de Vlaming te beantwoorden en letterlijk vanop de eerste rij de historische verkiezingen te volgen.”

Romina

Cruciaal in de verkiezingsrace zijn de drie debatten tussen de politieke protagonisten. Nachtraven kunnen ze integraal volgen via HLN LIVE, te beginnen met het eerste debat in de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 september om 3u Belgische tijd. Vroege vogels krijgen meteen om 6u een extra VTM NIEUWS-update waarin de highlights uit het debat worden besproken met journaliste Romina Van Camp vanuit de studio van VTM NIEUWS in Antwerpen en Greet De Keyser vanuit de VS

Donderdag 15 oktober staat het tweede debat gepland en op donderdag 22 oktober het derde. De eigenlijke verkiezingen vinden plaats op dinsdag 3 november.

 

Zit er meer Trump of Biden in jou?

Trump - Biden

Geert Dewaele, hoofd video HLN: "Met VS2020 willen we Vlaanderen onderdompelen in het laatste verkiezingsnieuws uit Amerika. En dat stopt eigenlijk nooit. HLN is er daarom de hele dag door met video's, analyses, peilingen, het meest recente nieuws en een online stemtest." 

Die online stemtest vertelt berekent hoeveel procent Trump of Biden er zit in iedereen die de test invult. Dat ontdekken lezers door 26 stellingen in te vullen over uiteenlopende thema’s als ‘Economie & belastingen’ en ‘Gezondheidszorg’. Daarnaast wordt het verkiezingsdossier  VS2020 op HLN.be voortdurend gevoed met antwoorden op vragen die opduiken tijdens deze verkiezingsstrijd. Van achtergrond bij de twee presidentskandidaten tot opmerkelijke verhalen uit the streets of America. 

 

De Morgen: duiding op alle platformen 

Bart Eeckhout en Kirsten Bertrand, hoofdredactie De Morgen: “Aan nieuws geen gebrek in 2020, maar de Amerikaanse verkiezingen blijven hoe dan ook een scharniermoment in dit bijzondere jaar. Voor De Morgen is de race naar het Witte Huis een uitgelezen moment om op alle platformen het nieuws uit de VS te brengen en te duiden.” 

Amerika-expert Maarten Rabaey kijkt voorbij de polarisering en propaganda om  na te gaan hoe het met de VS werkelijk gesteld is onder Trump. Hij duikt onder meer op in video-analyses, waarin hij de weg wijst door het doolhof van het Amerikaanse kiessysteem. Behalve met interviews en analyses in de krant, houdt De Morgen zijn lezers op de hoogte van wat er reilt en zeilt in de VS via een extra nieuwsbrief ‘Amerika Kiest’. In extra Digitale Edities voor en na de verkiezingsdag worden alle beste verhalen over de ‘US Elections’ samengebracht. 

 

Delen