< Terug naar nieuws

Van de eerste tot de laatste uitslagen: onze nieuwsmerken volgen de verkiezingen op de voet

Strak gespannen zenuwen bij politici, de laatste twijfels bij kiezers, de jacht op de eerste uitslagen, onversneden reacties en razendsnelle analyses: onze nieuwsmerken zorgen dat je geen moment hoeft te missen van deze verkiezingsdag.

“De Stem van Vlaanderen” gaat voorbij miljoen

Stem Van Vlaanderen

Meer dan 1 miljoen mensen kwamen dankzij “De Stem Van Vlaanderen” te weten met welke politicus zij het meest matchen. Voor de test vroegen Het Laatste Nieuws en VTM NIEUWS aan alle lijsttrekkers van de federale, Vlaamse en Europese verkiezingen om 28 stellingen te beantwoorden. Wie de stemtest invult, beantwoordt dezelfde stellingen.

De grootste live-operatie in 30 jaar

Zaterdagavond 25 mei is er Het Laatste Debat met de partijvoorzitters bij VTM NIEUWS. Net als bij de lokale verkiezingen in oktober 2018 opteert de nieuwsdienst voor een live-uitzending op locatie, ditmaal Mechelen. De politieke kopstukken krijgen een laatste kans om hun punt te maken als antwoord op vragen van de kijker én van Stef Wauters.

Op 26 mei wil VTM NIEUWS uitpakken met de grootste en langste live-operatie uit de geschiedenis van de zender. Dankzij maar liefst 25 live-verbindingen vanuit heel Vlaanderen zit de kijker op de eerste rij voor de gebeurtenissen van de dag.

Waar de kopstukken bewegen, zullen onze camera's bewegen"

VTM NIEUWS hoofdredacteur Nicholas Lataire

 Daar bovenop maakt VTM NIEUWS voor het eerst ook gebruik van een technologie die de Vlaming kent vanuit de Ronde van Vlaanderen: dankzij live-camera’s in de auto van de absolute kopstukken, zit de kijker letterlijk in de cockpit bij de hoofdrolspelers op deze verkiezingsdag.

 • Om 8u, zodra de stemlokalen openen, start Birgit Van Mol met een eerste extra nieuwsuitzending. Daarna komen er ook updates om 9 uur en 10 uur.
   
 • Om 11u neemt Stef Wauters de fakkel over en start hij aan de marathonuitzending tot en met de laatste speeches.
   
 • In alle grote provinciesteden staan journalisten klaar om de kopstukken uit de politiek te volgen. Ook Freek Braeckman volgt de stembusgang van op de eerste rij, van in de stemlokalen zelf.
   
 • Aan het Vlaams parlement ontvangt Dany Verstraeten de hele dag door opmerkelijke politici, maar vooral ook andere mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de loop van de campagne.
   
 • In de nieuwsstudio in Vilvoorde brengt Elke Pattyn de eerste uitslagen die vanuit de regio’s binnenlopen en vraagt ze meteen aan een ‘Raad Van Wijzen’ wat de impact kan zijn van die resultaten.

Zo stemmen politici

Als grootste nieuwssite van het land en dankzij een uitgebreid netwerk van regioreporters, zet Het Laatste Nieuws volop in op snelle, volledige uitslagen. Via de nieuwe HLN app blijven lezers continu op de hoogte. Ook nieuw is dat surfers tussen 8 en 11u de stembusgang van zes politieke boegbeelden live kunnen volgen via zes aparte live kanalen op HLN.be en op VTM NIEUWS. Zo kunnen ze letterlijk de laatste campagneminuten volgen. Later op de avond volgen de reacties van politici op de uitslagen en de interpretatie van die resultaten.

Extra Digitale Editie

DM Editie De Morgen verkiezingen

De Morgen zet in op een een liveblog waarin alle updates te volgen zijn en meteen ook gekoppeld worden aan een interactieve kaart. Daarnaast is er een analyseblog waarin hoofdredacteur Bart Eeckhout en het team van politieke journalisten meteen de eerste analyses brengen en waar ze een antwoord geven op de vraag wat écht telt op deze  26 mei.  Om 21u worden die analyses helder gepresenteerd in een unieke extra Digitale Editie, die helemaal gewijd zal zijn de verkiezingen. Lezers krijgen er de eerste analyses en reportages van verslaggevers en fotografen vanuit de partijhoofdkwartieren en - in primeur - het standpunt van de krant. 

Delen