< Terug naar nieuws

Van 'Make 2020 Great Again' tot een vuist tegen eenzaamheid: onze feestelijke top 10

Van 'Make 2020 Great Again' tot een vuist tegen eenzaamheid: onze feestelijke top 10

Frances

Home alone op VTM, eindejaarsvraagjes van Humo, een jaaroverzicht van VTM NIEUWS, De Morgen én Geert Hoste: ook in dit bizarre jaar zorgen we dat de klassiekers niet ontbreken. Uiteraard doen we daar bij DPG Media graag extra kerst- en eindejaarsplezier bovenop.  Ontdek onze feestelijke top 10.

VTM: hartverwarmend & hardop gieren

“Laat ons tijdens deze eindejaars­pe­ri­o­de een positief virus de wereld insturen en zoveel mogelijk cadeautjes inzamelen voor kinderen in armoede”, met die ambitie sluit Frances Lefebure het jaar af in ‘Make 2020 Great Again’.  

VTM zorgt voor nog meer warmte in de huiskamer op 30 december met een best off uit seizoen 1 van ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’. Op oudjaar wordt volop ingezet op muziek met dé 20 muzikale hoogtepunten van het voorbije jaar uit verschillende -programma’s, een uitwuifmoment met de cast van ‘Wat Een Jaar!’ en het concert ‘Boven de Wolken’ van Niels Destadsbader.

Freek Braeckman

En natuurlijk is er….Home Alone op kerstavond en Home Alone 2 op oudejaarsavond. De hele kerstvakantie lang kan je bovendien rekenen op VTM, VTM 2, 3 en 4 voor gezellige, grappige en uitmuntende film- en serieparels. 

VTM NIEUWS bezorgt de kijkers op 23 december een terugblik in ‘Uw Film van het Jaar’. Freek Braeckman kijkt terug op het voorbije jaar met de meest pakkende verhalen en strafste beelden.

HLN: de strafste Belgen & app-ventkalender 

De 100 Belgen van 2020

Al voor de 25ste keer kiezen de lezers van Het Laatste Nieuws De 100 Belgen van het voorbije jaar. Zo'n 18.000 lezers lieten weten welke Belgen in 2020 indruk maakten. Vanaf 17 december zal de reeks te lezen zijn in de krant, op HLN.be en in de HLN-app.

Nina pakte het voorbije weekend al uit met de top 20 vol straffe vrouwen van 2020

Uit een longlist van meer dan vijftig namen, kozen de NINA-lezers twintig toppers, Erika Vlieghe werd verkozen tot belangrijkste vrouw van 2020. 

Ook in de HLN-app valt er nog tot 24 december kerstfun te beleven met de HLN Adventkalender vol leuke prijzen.

De Morgen: markante verhalen en lezersquiz

De Morgen verzamelt de beste stukken van 2020 in een interactief jaaroverzicht om nog eens terug te lezen wat het voorbije jaar duidelijk werd. Daarnaast zijn er een aantal eindejaarsreeksen waarin het afgelopen jaar vanuit verschillende hoeken gefileerd wordt. Van Hemelpost waarin sterke pennen een brief schrijven aan een markante dode van 2020, De Wending met boeiende gesprekken met mensen voor wie 2020 een ommekeer betekende, een alternatief jaaroverzicht door Marc Coenen tot een fotospecial in DM Magazine. 

Lezers kunnen in de grote eindjaarsquiz bewijzen dat ze het hele jaar lang goed opgelet hebben. 

 

Qmusic: sfeer & ambiance 

Qmusic

Met ‘Vrienden van de Vierentwintigste’ zorgt Qmusic voor een hele dag warme radio samen met heel wat bekende Vlamingen en luisteraars. Ook de rest van de vakantie is het een en al sfeer, gezelligheid en geweldige muziek dankzij de Q-top 1000. 

Op 31 december gaat de radiozender helemaal fout: Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe tellen af in ‘Van Fout Naar Nieuw’ gevolgd door ‘De Foute Nacht’ met non-stop foute muziek tot 7u.

Joe: kroketten & kerstmuziek

Joe

“Geen Joe Christmas, wél kroketten voor iedereen én op en top kerstmuziek bij Joe”, zo vat Anke Buckinx samen. Nog tot 24 december deelt de  ‘Kerstkrokettenmuur’ zijn lekkers uit. Geen idee wat je erbij kan serveren? Raf Van Brussel en Rani De Coninck voorkomen alle keukendrama’s in ‘Tussen de soep en de kroketten’.  Aftellen doen de Joe-luisteraars met Sven Ornelis en Anke Buckinx die in hun speciale eindejaarsshow maar liefst 13 ‘kwartieren plezier’ aan elkaar zullen rijgen. Op nieuwjaarsdag heet Joe 2021 welkom met ‘De Ellebogenshow’.

Willy: muzikale parels & gitaargeweld 

Willy biedt het perfecte antidotum voor iedereen die genoeg heeft van kerstmuziek: Op 25 december blaast de zender de kerstal omver en krijgen de luisteraars 100 platen met het beste gitaargeweld in ‘De Staalhard 100’. In de ‘10 X 10 van 2020’ laten de 10 Willy-dj’s van 21 tot 30 december om de beurt hun 10 muzikale parels van het afgelopen jaar los op de luisteraars. Op 31 december smeden ze al dat moois aan elkaar in een oorstrelende compilatie.

HUMO: eigenzinnige awards

Humo maakt op 20 december de winnaar van de Ha! van Humo bekend, de eigenzinnige award voor beste tv-programma van het jaar. Op 21 december is er het dubbeldik kerstnummer van Humo en op 28 december worden de uitslagen Humo's Pop Pol bekend gemaakt.

 

Goed Gevoel: vuist tegen eenzaamheid

Goed Gevoel maakt in z’n decembernummer een vuist tegen eenzaamheid. Met coronaproof feesttips van partyplanners, voor iedereen van single tot bubbel. Lezers krijgen ook een raamposter van de gentse illustratrice helen b om een warm signaal uit te sturen naar de mensen in hun buurt. Verder ook recepten voor een duurzaam en gezond feestmenu, tips voor gesprekken met ‘woke’-tieners aan de feesttafel en mooie verhalen van kersthelden, mensen die hun eigen kerst opofferen voor een ander.

 

Dag Allemaal: openhartige eindejaarslijstjes

In Dag Allemaal krijgen lezers vanaf  22 december eindejaarslijstjes van BV's en politici met bijzonder openhartige antwoorden op de vragen die helemaal zijn afgestemd op dit coronajaar. 

Ook huiscolumnist Geert Hoste blikt op z'n eigengereide manier terug op de belangrijkste gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Met een vleug humor, uiteraard.

Story: Overzicht van de sterren

Story brengt hét Showbizz-jaaroverzicht van 2020, want ook in dit coronajaar werd er getrouwd, gingen celebs uit elkaar, werd er nieuw leven verwelkomd en afscheid genomen van enkele sterren. 

Daarnaast gaat Story op zoek naar het verhaal achter de kersthits en duiken ze in het leven van  performers als Michael Bublé en Bing Crosby.

 

Delen