< Terug naar nieuws

VTM GO zorgt voor stijging van 2 miljoen online views van volledige afleveringen

VTM GO zorgt voor stijging van 2 miljoen online views van volledige afleveringen

VTM GO

Op 23 april werd het online videoplatform VTM GO gelanceerd. Kijkers kunnen gratis naar meer dan 300 series (Vlaams en internationaal) en films van vroeger en nu kijken, live en uitgesteld. Hoeveel en hoe vaak wordt het videoplatform gebruikt en welke programma’s komen er nog aan?

Belangrijke cijfers

 • Recordcijfer voor de maand mei: 6,4 miljoen online views per maand van volledige afleveringen (mei 2019 is de eerste volledige maand die gemeten kon worden sinds de start van VTM GO). Dat is een stijging van meer dan 40% in vergelijking met mei vorig jaar (4,5 miljoen views per maand). 
   
 • Op alle videoplatformen zijn er op dit moment bijna een half miljoen actieve kijkers, waarvan nu al meer dan de helft VTM GO-gebruikers zijn. 

Toppers van VTM GO

 • Er wordt veel gebingewatcht op VTM GO. In het weekend is zelfs meer dan een kwart van de VTM GO-kijkers aan het bingewatchen (minstens 3 afleveringen van dezelfde serie bekijken op 1 dag).  Vooral 15-34 jarigen doen aan bingewatchen.
   
 • De grootste bingewatchtoppers op VTM GO zijn Familie, Matroesjka's, Aspe en Locked Up (Walter Presents-serie). Ook interessant: de fans van Familie kunnen voor het eerst de seizoensfinale van Familie gratis in preview bekijken op VTM GO.

Nieuw op VTM GO

Spoorloos
 • Vanaf deze week kan je de telenovella Sara bekijken op VTM GO. 

 • Webreeks ‘Spoorloos’ van Familie: nieuwe reeks die kijkers meteen na de seizoensfinale meeneemt naar de jeugdjaren van Veronique en Lars. Spoorloos start meteen na de seizoensfinale met een dubbelaflevering. Nadien volgt er elke weekdag om 12u een nieuwe korte aflevering op vtm.be en VTM GO.

 • Nog op komst: seizoen 3 van Code 37 en nieuwe exclusieve titels van Walter Presents zoals de Poolse HBO-reeks ‘Pakt’ en de Spaanse Emmy-award winnende reeks Mr. Avila, nieuwe seizoenen van Siren (met de Vlaamse Eline Powell) en de Spaanse thrillerserie Night & Day. 

Delen