< Terug naar nieuws

Zo volgen onze nieuwsmerken de verkiezingen deze week

Zo volgen onze nieuwsmerken de verkiezingen deze week

Verkiezingen 2019

Met nog twee weken te gaan tot 26 mei, staat er bij onze nieuwsmerken nog heel wat op het programma. Dit is het belangrijkste nieuws voor deze week.

Hoe klinkt de Stem van de Jeugd?

Dankzij VTM NIEUWS en Het Laatste Nieuws kunnen ook jongeren onder 18 hun stem uitbrengen via de Stem van de Jeugd. Dat de jeugd wakker ligt van de politiek blijkt duidelijk uit de klimaatacties van de afgelopen maanden. Hun stem uitbrengen doen jongeren niet zomaar: politici worden geconfronteerd met de thema’s die jongeren bezighouden. De Stem van de Jeugd is een samenwerking met jongerenorganisatie Wat Wat.

Verkiezingen 2019

Freek gaat opnieuw op Ronde

Vanaf 13 mei toert Freek Braeckman voor VTM NIEUWS Vlaanderen rond op zoek naar de problemen die mensen bezighouden. In de Ronde van Freek onderzoekt hij welke problemen er de voorbije vijf jaar opgelost werden. Freek is alvast enthousiast: “De vorige Ronde van Freek is me zo goed bevallen, dat ik het dit jaar opnieuw doe, van Houthalen tot Diksmuide! Om met eigen ogen te zien hoe ons land eraan toe is. Voor mij zijn dit journalistieke topdagen!”

Het resultaat is elke dag te volgen in een reportage om 19u in VTM NIEUWS. Bekijk hier de eerste reportage over het normaliseren van druggebruik.

Noel Slangen

Noël Slangen sluit de dag af

Tot zaterdag 25 mei blikt politiek analist Noël Slangen terug op de gebeurtenissen van de dag in een eigen vlog ‘Het Laatste Woord’ op vtmnieuws.be. Scherp, maar niet ongenadig. Ook in Het Laatste Nieuws geeft Slangen zijn ongezouten politieke mening in de reeks 'Het Verschil' en column 'De zwevende kiezer'.

Duel om de doelgroep

Bij De Morgen komen deze week Groen (Mieke Vogels) en CD&V (Eric Van Rompuy) in het vizier van Polspoel & Desmet voor hun podcast. Daarnaast zoomt De Morgen in op de strijd om de stem van specifieke doelgroepen: wie haalt het in Brussel, hoe 'anders' stemmen vrouwen, mensen van vreemde origine en jongeren en wie wint de harde rechtse stem in Vlaams-Brabant voor zich: Dries Van Langenhove of Theo Francken?   

Verkiezingen 2019

Lezers stellen de vragen

In Het Laatste Nieuws stelt het Burgerpanel vanaf 18 mei de vragen. Elke dag wordt een nationaal kopstuk op de rooster gelegd door een panel van lezers. Komen aan bod: Gwendolyn Rutten, Bart De Wever, Hilde Crevits, Kristof Calvo, Tom Van Grieken en John Crombez.

© Pieter-Jan Vanstockstraeten

Het Grote Gelddebat

Houdt de Vlaming op het einde van de maand genoeg geld over om zijn rekeningen te betalen? Wil de Vlaming zijn bedrijfswagen inruilen voor meer loon op het einde van de maand en een bedrijfsfiets? Of ligt hij helemaal niet wakker van zijn bedrijfswagen maar wel van zijn pensioen? Op maandag 20 mei om 22u45 draait het allemaal om geld bij VTM NIEUWS. In Het Grote Gelddebat antwoorden kopstukken en partijvoorzitters hoeveel er in hun kiesprogramma zit om de koopkracht van de kijker te garanderen.

Delen